Η πόλη μου ,το Ηράκλειο

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

31 Οκτωβρίου -Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης

Από το 1924 η 31η Οκτωβρίου κάθε χρόνο, γιορτάζεται η μέρα της αποταμίευσης ως ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο.
Μπορεί ο όρος αποταμίευση στις μέρες μας να ακούγεται σαν αστείο, όμως μπορεί να γίνει αφορμή για να  διδάξουμε την αξία της.
Αφορμή δόθηκε στην παρεούλα μας  πολλά είδη κουμπαράδων τα οποία είχαμε μαζέψει...
  
Συζητήσαμε για τις τράπεζες όπου καταθέτουμε τα χρήματα μας ....μέσω βιβλιαρίων και μέσω καρτών....(αλλά και την χρήση τους....πιστωτικές ...χρεωστικές....πως πληρωνόμαστε....με ποιο τρόπο κάνουμε ανάληψη χρημάτων....).
Συζητήσαμε για το νόμισμά μας το ευρώ...από πήρε την ονομασία του....για την Ευρωπαϊκή ένωση και ποιές χώρες ανήκουν σε αυτήν....


 Γνωρίσαμε την σημαία της..και το όραμά των ιδρυτών της... οι οποίοι συνιστούσαν μια ποικιλόμορφη ομάδα ανθρώπων με κοινά ιδανικά: μια ειρηνική, ενωμένη και ευημερούσα Ευρώπη.
Εξασκηθήκαμε σε μαθηματικές έννοιες με τον αριθμό 1 και 2 ...
Στην συνέχεια κατασκευάσαμε τον δικό μας κουμπαρά και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε φτωχά παιδιά μέσω της UNICEF μαζεύοντας χρήματα από το χαρτζηλίκι μας....μάθαμε ότι η UNICEF ενεργεί ώστε να εξασφαλίσει πως παρέχεται σωστή υγειονομική φροντίδα, επαρκής διατροφή, ασφαλές πόσιμο νερό και υγιεινή στα παιδιά αλλά και σε αυτούς που τα φροντίζουν. Ο κύριος ρόλος της UNICEF σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης είναι να ενεργεί ως υπερασπιστής των παιδιών.

Παρακολουθήσαμε το βιντεάκι με τον βασιλιά Μίδα...και καταλάβαμε ότι η απληστία είναι ένα παράλογο συναίσθημα....
                                   
και το δραματοποιήσαμε........

Συμπεράναμε λοιπόν  ότι αξία δεν έχουν τα υλικά αγαθά , αξία έχει να μπορείς να χρησιμοποιείς αυτά που έχεις!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: